Seara Alina ╚śerban la CFF5


­čöö Ne-am ├«n╚Ťeles: bilete online!


├Äns─â Alina Serban, cea care ne-a fost al─âturi anul trecut ╚Öi s-a ├«ndr─âgostit de CFF, a promis c─â se va ├«ntoarce, iar acum se ╚Ťine de cuv├ónt ╚Öi ne aduce un "bilet" fizic: scurtmetrajul BILET DE IERTARE.


Ôä╣´ŞĆ Filmul este o premier─â cinematografic─â, fiind primul film despre sclavia romilor din perspectiv─â rom─â, scris ╚Öi regizat de Alina Serban, prima regizoare rom─â din Rom├ónia.

Acesta ne transpune în Țările Române, în anul 1855, pe vremea sclaviei romilor. La curtea unui boier înstărit, Maria, o sclavă, se luptă pentru libertatea fiului ei, Dincă.

Al─âturi de Alina, care a interpretat rolul Mariei, vom urm─âri debutul actoricesc al lui Bogdan Stamatin. Da, a╚Ťi auzit bine: Bogdan al nostru a fost actor pentru o zi, ├«n regia Alinei ╚śerban! Vom anun╚Ťa din timp minutul ╚Öi secunda la care apare. S─â nu clipi╚Ťi c─â-l pierde╚Ťi! ­čśë

BILET DE IERTARE

Primul film al "Serii Alina ╚śerban la CFF5" este un scurtmetraj care ├«nf─â╚Ťi╚Öeaz─â zbuciumul unei mame ├«n ├«ncercarea de a c├ó╚Ötiga libertatea fiului s─âu, am├óndoi fiind sclavi ├«ntr-un conac boieresc din ╚Ü─ârile Rom├óne. Ac╚Ťiunea se petrece ├«n anul 1855, cu pu╚Ťin timp ├«nainte de abolirea robiei romilor.

Pe lângă scenariu și regie, Alina interpretează rolul Mariei, mama care speră la eliberarea fiului ei, Dincă.

GIPSY QUEEN


GIPSY QUEEN ÔÇô al doilea film cu Alina Serban ├«n rol principal, pe care ├«l vom urm─âri al─âturi de ea la CFF5, este un lungmetraj de coproduc╚Ťie germano-austriac─â, regizat de H├╝seyin Tabak.


Ôä╣´ŞĆ Ali, protagonista, este o mam─â singur─â care lucreaz─â p├ón─â la epuizare pentru a le oferi o via╚Ť─â mai bun─â celor doi copii ai ei, ├«n noua lor cas─â din Germania. ├Äntr-unul din locurile de munc─â la care merge pentru cur─â╚Ťenie, celebrul club subteran Ritze, ├«n care au loc ocazional meciuri de box, Ali ├«╚Öi vars─â furia ╚Öi durerea pe care doar o mam─â le poate ├«n╚Ťelege ├«n sacul de box, sport care ├«i adusese c├óndva titlul de campioan─â la categoria junioare. Tanne, fost boxer ╚Öi patronul clubului, ├«i recunoa╚Öte talentul. Astfel, Ali ├«ncepe s─â lupte din nou, pentru ╚Öansa unei vie╚Ťi mai bune.


ÔťŐ Despre scena din film care este considerat─â cea mai lung─â scen─â de box filmat─â dintr-o singur─â dubl─â, despre premiul pentru cel mai bun rol feminin la Tallin, despre nominalizarea pentru ÔÇ×Cea mai bun─â actri╚Ť─âÔÇŁ la Premiile Academiei Germane ╚Öi multe altele, ne va povesti chiar ea, Alina ╚śerban.


0 comentarii

Post─âri recente

Afișează-le pe toate