top of page

Seara Alina Șerban la CFF5


🔔 Ne-am înțeles: bilete online!


Însă Alina Serban, cea care ne-a fost alături anul trecut și s-a îndrăgostit de CFF, a promis că se va întoarce, iar acum se ține de cuvânt și ne aduce un "bilet" fizic: scurtmetrajul BILET DE IERTARE.


ℹ️ Filmul este o premieră cinematografică, fiind primul film despre sclavia romilor din perspectivă romă, scris și regizat de Alina Serban, prima regizoare romă din România.

Acesta ne transpune în Țările Române, în anul 1855, pe vremea sclaviei romilor. La curtea unui boier înstărit, Maria, o sclavă, se luptă pentru libertatea fiului ei, Dincă.

Alături de Alina, care a interpretat rolul Mariei, vom urmări debutul actoricesc al lui Bogdan Stamatin. Da, ați auzit bine: Bogdan al nostru a fost actor pentru o zi, în regia Alinei Șerban! Vom anunța din timp minutul și secunda la care apare. Să nu clipiți că-l pierdeți! 😉

BILET DE IERTARE

Primul film al "Serii Alina Șerban la CFF5" este un scurtmetraj care înfățișează zbuciumul unei mame în încercarea de a câștiga libertatea fiului său, amândoi fiind sclavi într-un conac boieresc din Țările Române. Acțiunea se petrece în anul 1855, cu puțin timp înainte de abolirea robiei romilor.

Pe lângă scenariu și regie, Alina interpretează rolul Mariei, mama care speră la eliberarea fiului ei, Dincă.

GIPSY QUEEN


GIPSY QUEEN – al doilea film cu Alina Serban în rol principal, pe care îl vom urmări alături de ea la CFF5, este un lungmetraj de coproducție germano-austriacă, regizat de Hüseyin Tabak.


ℹ️ Ali, protagonista, este o mamă singură care lucrează până la epuizare pentru a le oferi o viață mai bună celor doi copii ai ei, în noua lor casă din Germania. Într-unul din locurile de muncă la care merge pentru curățenie, celebrul club subteran Ritze, în care au loc ocazional meciuri de box, Ali își varsă furia și durerea pe care doar o mamă le poate înțelege în sacul de box, sport care îi adusese cândva titlul de campioană la categoria junioare. Tanne, fost boxer și patronul clubului, îi recunoaște talentul. Astfel, Ali începe să lupte din nou, pentru șansa unei vieți mai bune.


Despre scena din film care este considerată cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă, despre premiul pentru cel mai bun rol feminin la Tallin, despre nominalizarea pentru „Cea mai bună actriță” la Premiile Academiei Germane și multe altele, ne va povesti chiar ea, Alina Șerban.


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page