top of page

"Metropolis" - cineconcert la Biserica CatolicăSuntem foarte încântați să vă anunțăm că anul acesta readucem un "cineconcert" în cadrul celei de-a patra ediții a Câmpulung Film Fest!


Cineconcertele sunt cireașa de pe tortul festivalurilor de film, ele aduc împreună filme clasice mute și muzicieni talentați care le interpretează live coloana sonoră. La cea de-a doua ediție CFF, în 2017, în premieră pentru întreaga regiune a Moldovei (nota bene: Iașul a organizat abia anul acesta primul cineconcert din istorie), am proiectat "Generalul" în regia lui Buster Keaton, în interiorul bicentenarei Biserici Catolice a orașului. Coloana sonoră a filmului a fost compusă și interpretată la orgă de talentatul Alexandru Catău, sosit special pentru noi tocmai de la Paris.


La ediția de anul acesta, prin amabilitatea preotului paroh Iosif Gherghelaș, vă invităm din nou la Cineconcert la Biserica Catolică pentru vizionarea unei alte capodopere ale filmului mut: "METROPOLIS" - cel mai influent film de science-fiction al tuturor timpurilor, produs în Germania, 1927, în regia lui Fritz Lang, a cărui coloană sonoră va fi interpretată de un cvartet coordonat de scoțianul Graeme Stephen, compozitorul muzicii.Multipremiatul compozitor și chitarist Graeme Stephen sosește la Câmpulung Moldovenesc alături de trei membrii ai cvartetului ZAPP4, din Olanda: Jasper Le Clerq, Oene Van Gael, Jorg Brinkmann. "Metropolis" este cel de-al nouălea film mut pentru care Graeme compune o coloană sonoră originală. Muzica compusă pentru filmul "Sunrise" în regia lui FW Munrau i-a adus "Innovation Award" la Scottish Jazz Awards.


"Metropolis" este singurul film de cinema din programul "Memory of the World" (patrimoniul mondial de documente) al organizației Unesco. Mai multe informații pe pagina filmului de pe site.
Biletele pentru spectacol se vor procura începând cu data de 7 august, de la Centrul pentru informare turistică (Pagoda) din Câmpulung Moldovenesc, în schimbul unei donații recomandate de 20 de lei. Atenție, locuri limitate.


Câmpulung Film Fest 4 va avea loc anul acesta între 21 și 25 august, la Câmpulung Moldovenesc. Țările invitate de onoare sunt Spania și Maroc. CFF este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi și este un proiect realizat cu sprijin de la bugetul local al municipiului Câmpulung Moldovenesc.


Imagini de la Cineconcertul de la CFF 20170 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page