top of page

"Maria, inima României" - proiecție în aer liber în Cartierul Stadion!

Actualizată în: 29 iun. 2019


Câmpulung Film Fest își continuă și anul acesta misiunea de a duce filmul aproape de spectatori, de a promova cinemaul ca mijloc de recreere și educare. Dacă la ultimele două ediții Cartierul Bodea a fost gazda proiecțiilor în aer liber, anul acesta ducem marele ecran în Cartierul Stadion, chiar în parcarea din fața noii renovate baze sportive.

Nicolae al României și Alina Maria de Roumanie

Suntem deosebiți de încântați de a-i avea pentru al doilea an alături de noi pe Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai și soția sa Alina Maria a României, care vor prezenta publicului câmpulungean un documentar de excepție despre stră-stră bunica lui Nicolae: Maria, inima României.


Alături de cei doi îl vom avea alături pentru a răspunde întrebărilor publicului și pe Dan Drăghicescu, producătorul asociat la filmului.


Maria, inima României va spune povestea rolului politic deosebit de important, dar şi a interesantei vieţi private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, Regina Maria s-a căsătorit cu Prinţul Moştenitor al României in 1893.

Dan Drăghicescu

Ea a condus ţara în timpul ororilor Primului Război Mondial, când teritoriul a fost invadat de Germania şi ţara aproape a încetat să existe. Când, printr-o remarcabilă răsturnare de situaţie, România şi-a dublat dimensiunile, in 1918, Regina Maria a câştigat recunoasterea internaţională pentru noua Românie Mare. A reuşit acest lucru mergând la Paris, la Conferinţa de Pace din 1919 şi pledând cauza ţării ei în faţa Presedintelui SUA Woodrow Wilson şi a Primului Ministru Britanic Lloyd George.

În tot acest timp, Maria a avut de suferit pe plan personal. Fiul său, Carol, şi-a dispreţuit părinţii, şi când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniştii au ajuns la putere, in 1945, au şters-o din istorie.


Vă așteptăm împreună cu întreaga familie la un film excepțional, în prima zi de Câmpulung Film Fest, miercuri, ora 21, în aer liber, în parcarea din fața stadionului. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția se va ține în Sala de spectacole a liceului "Dragoș Vodă". Acces gratuit!

(fotografii de la proiecția din Cartierul Bodea, august 2018)

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page