top of page

Cu toată viteza înainte, spre necunoscut


Dragi prieteni ai Câmpulung Film Fest,

În primul rând sperăm că mesajul acesta vă găsește sănătoși și că cei dragi vouă sunt la rândul lor bine. Sperăm că în cele două luni de stat în casă, "filmul" v-a fost un prieten de nădejde. Poate că am realizat cu toții zilele acestea că arta este acea insulă singuratică într-o mare învolburată și plină de necunoscut, spre care ne putem îndrepta pentru răspunsuri, confort și încredere.

Ediția CFF de anul acesta este neclară. Dacă ne concentrăm bine îi distingem conturul, însă forma pe care o ia e alta de la zi la zi.

În anii trecuți pe vremea asta, vă prezentam țările invitate de onoare și dezvăluiam posterul ediției curente. Întreaga noastră echipă începea să se trezească ca un stup după o iarnă lungă. Veneau primele confirmări ale participării invitaților, filmele selecționate intrau la tradus și ne frecam palmele de bucurie când descopeream un loc nou de proiecție prin oraș.

Anul acesta, cu ochii la pandemie și la zecile de festivaluri care-au căzut ca spicele, prima reacție a fost să credem că suntem la adăpost. E ok, noi suntem la sfârșitul lui august, nu ne privește. Am făcut un program excelent, avem niște surprize-wow, o să rupem Câmpulungu-n două - ediție aniversară! Sigur se rezolvă până dă căldura. Vine vaccinul, n-are cum să nu. Hai că o să facem doar proiecții în aer liber, o să fie bun și-așa. Bine, le dăm măști la oameni. Ok, îi separăm la doi metri unul de celălalt. Sau cum? ...online? Exclus!

CFF este o experiență ce trebuie trăită, ea nu poate fi recreată pe un laptop. La CFF ne întâlnim, vedem filme, facem cunoștință cu artiști din lumea întreagă, petrecem până dimineață - ne bucurăm unii de ceilalți. Online? No way

Drive-in! Facem drive-in-uri și le facem toată vara, în fiecare weekend! Parcări avem, mașini peste tot, e safe, nu s-a mai făcut în Câmpulung - tot ce trebuie.

Asta până ieri, când evenimentele drive-in s-au interzis prin Hotărârea de Guvern: "Sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in".

Așadar, să avem răbdare. Ediția a cincea CFF va exista într-o formă pe care încă nu o știm. Dar veți fi primii care vor afla.

Mâna ridicată cu semnul Victoriei din poza de mai sus - care indică și V-ul celei de-a cincea ediții - a fost imaginea cu care-am început să vă vorbim despre ediția aniversară de anul acesta. În contextul de acum, așezată pe fundal albastru, poate părea mâna unui naufragiat care iese din mare și cere ajutor. Nu e cazul. Nu renunțăm. Suntem câmpulungeni.

Cu toată viteza înainte, spre necunoscut!

Bogdan Stamatin & echipa Câmpulung Film Fest

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page