top of page

"Cadre din Carantină" - Arhiva Video Câmpulung Moldovenesc


Dragi prieteni din Câmpulung, avem un proiect nou. Se numește "Arhiva Video Câmpulung Moldovenesc". În ea vrem să adunăm cât mai multe imagini filmate de-a lungul vremurilor din Câmpulung și să le păstrăm pentru generațiile viitoare.

Perioada complicată prin care trecem e un moment a cărui importanță istorică e de netăgăduit. De aceea, vrem să începem construirea colecției Arhivei Video cu ajutorul vostru, acum.

Trimiteți-ne clipuri filmate de voi, din izolare, în care vă povestiți gândurile despre perioada în care trecem. Maximum 5 minute.**

Vrem să știm: cum trăiți în carantină? Ce lecții ați învățat din situația asta? Cum credeți că se va schimba lumea sau ce-ar trebui schimbat la ea? Care va fi primul lucru pe care-l veți face după? Ați găsit ceva pozitiv în experiența carantinei?


Toate mărturiile sunt importante, toate la un loc vor însuma înțelepciunea noastră comună, salvată și transmisă mai departe.

În afară de a le salva pe hard diskuri și a le pune la păstrare, ne propunem următoarele acțiuni. Pe termen scurt: organizarea unei expoziții video a mărturiilor din carantină, într-o viitoare ediție CFF, când toată povestea asta va fi doar o amintire urâtă. (puteți alege ca mărturia dvs să nu fie proiectată). Pe termen mediu: completarea ei, de-a lungul timpului, cu filme și alte imagini video cu relevanță istorică legate de orașul nostru, Câmpulung Moldovenesc. Vom avea nevoie de arhivele dumneavoastră de familie, de cercetare în arhivele statului, șamd. Pe termen lung: să contribuim la consolidarea identității comunității locale, prin salvarea memoriei ei.

Trimiteți videourile aici: https://forms.gle/Ntn2ewz49CVTxLrn8

** Se adresează exclusiv locuitorilor orașului Câmpulung Moldovenesc și comunelor adiacente.
0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page