Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc

Cine și ce suntem

 

De ce avem un festival special?

 © Google Maps

© Google Maps

Câmpulung Film Fest are loc anual, la sfârșitul lui august,
în câmpulung moldovenesc. 

În loc să propunem o selecție diversă de filme, ne concentrăm, pentru fiecare ediție, doar pe filme proaspete, de absolvire, din câte două țări diferite.

Cea de-a doua ediție a avut loc între 24 și 27 august 2017 și a invitat filme din Franța și Statele Unite ale Americii. Am adus câte 10 scurt metraje de absolvire de două școli de cinema excepționale: La Fémis, Paris și Columbia University, New York. Prima ediție a invitat Școala Națională de Film a Danemarcei, din Copenhaga, și Departamentul de Film a Institutului Național de Design, din Ahmedabad, India.  E o propunere unică cel puțin în România ce asigură o diversitate fără sfârșit a proiecțiilor. 

Mai mult de atât, proiecțiile se fac succesiv, comparativUn film francez, urmat imediat de un film american. Unul din Danemarca, unul din India. Alăturate în funcție de tema abordată. La intersecția acestor două experiențe, vrem să credem că în mintea și sufletul spectatorului se naște o a treia, personală, reflexivă, cu privire la propria cultură. 

Exemplul cel mai rapid pe care-l dăm e următorul. Într-unul din pachetele de anul trecut am pus în oglindă un documentar danez, Ochi deschiși - care spune povestea unei tinere nevăzătoare din Copenhaga - cu un documentar indian, Ecouri - care ne prezintă viața unei fetițe surde de 5 ani din Ahmedabad. În decursul unei ore, am parcurs jumătate de glob.

_DSC0192.jpg

ECHIPA

Bogdan Stamatin, Alina Agafiței, Nicoleta Bogoș, Rareș Florin Ionescu, Ioana Hanchevici, Antonela Ungurianu, Mădălina Timu, Andreea State, Cezar Pădurariu, Mihai Curcă, Oana Mardaloescu, Ilinca Curcă, Alin Rotaru Segall