Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc

Templul evreiesc

FILM DOCUMENTAR ȘI EXPOZIȚIE FOTO LA TEMPLUL EVREIESC 

 

Templul Havre Gah din Câmpulung Moldovenesc e un lăcaș de cult evreiesc construit în 1894. Loc de întâlnire a unei comunități înfloritoare înainte de al doilea război mondial (în 1930 în Câmpulung erau 1501 etnici evrei), templul a avut porțile închise în ultimele decenii. 

În luna mai 2017, Asociația Hasmațuchi, organizatoarea CFF, a redeschis Templul cu ocazia evenimentului european "Noaptea muzeelor". Peste 500 de câmpulungeni s-au bucurat de vizitarea unei pagini de istorie până acum ascunse.

La Câmpulung Film Fest 2, deschidem Templul pentru a doua oară în 2017, pe 26 și 27 august. De data aceasta, în sala mare vom organiza o expoziție foto semnată de Petruț Călinescu și intitulată "Mândrie și beton". Sala mică a Templului o vom folosi pentru două proiecții, ale reputatului documentar "Human", realizat de Yann Arthus-Bertrand, în 2015.

 - EXPOZIȚIE FOTO CU ACCES GRATUIT -
- PROIECȚIE CU ACCES GRATUIT ÎN BAZA UNEI REZERVĂRI -

Sâmbătă și duminică, pe 26 și 27 august, Templul Evreiesc "Havre Gah" din Câmpulung Moldovenesc va găzdui în cadrul Câmpulung Film Fest 2 expoziția foto „Mândrie și Beton” - un proiect despre transformările recente petrecute în satele tradiţionale din România, în mod special în cele din Ţara Oaşului, Bucovina şi Maramureş, în urma plecării oamenilor la muncă în străinătate. Fotograful Petruț Călinescu împreună cu Ioana Hodoiu, jurnalist, au documentat acest fenomen în perioada 2010-2013, atât în țară, cât și în Franța. După o muncă de cercetare de trei ani, mai multe expoziții foto (București, Cluj, Negrești-Oaș) și un webdocumentar, povestea de succes a celor plecați la muncă în străinătate a apărut și pe hârtie, într-un album cu același nume.