Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc

Periscop 04 Planeta Petrila

petrila2.jpg

PLANETA PETRILA
r. Andrei Dăscălescu  

1h20' / 2017 / ROMÂNIA

În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale.

Proaspăt câștigător al Premiului Publicului la Festivalul Internațional de Film "Transilvania" (TIFF), documentarul îl urmărește pe Ion Barbu, un fost miner în vârstă de 61 de ani, acum artist și activist care luptă să salveze clădirile unei mine de cărbuni și să le transforme în locuri dedicate culturii și istoriei.

Andrei Dăscălescu

Andrei Dăscălescu

"Până la urmă e un film despre o luptă, n-am vrut să fac un portret de artist. E un documentar despre evoluția unei comunități, văzută prin două personaje. Unul care se trezește din somn și luptă pentru salvarea identității și istoriei zonei și unul care luptă pentru gașca lui de mineri. Deci în niciun caz n-am vrut să fie un portret al lui Ion Barbu. Am vrut să suprindem un exemplu pozitiv (așa cum s-a și dovedit a fi) de comunitate care vrea un lucru, se luptă cu autoritățile și obține acel lucru. Din punctul meu de vedere este un film cât se poate de activist."