Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc

Blog

 

BLOG

Comunicat de presă

Bogdan Stamatin

Asociația Hasmațuchi organizează la Câmpulung Moldovenesc, în toamna anului 2016, prima ediție a Câmpulung Film Fest - o întâlnire internațională de idei, la intersecția a două culturi opuse din punct de vedere social, cultural și economic față de spațiul local românesc: Danemarca, prima poziție în clasamentul ONU în ce privește bunăstarea populației și India, tărâmul uneia dintre cele mai diverse civilizații. Publicul va avea posibilitatea de a reflecta asupra similitudinilor și diferențelor dintre cele două civilizații invitate și, în consecință, asupra propriei culturi.

Fiecare țară va fi reprezentată de filmele de absolvire a studenților din școala de film națională: 20 de filme de scurt și mediu metraj, organizate în două secțiuni, produse de Școala Națională de Film a Danemarcei din Copenhaga, respectiv de Departamentul de Comunicare Film și Video al Institutului Național de Design, din Ahmedabad, India.

PERISCOP, cea de-a treia secțiune, va prezenta o selecție de scurt metraje nedescoperite, filme de animație sau experimentale cu o paletă diversă de genuri și este deschisă public către înscrierea de filme. Festivalul va fi si un prilej de redescoperire și reintegrare a mai multor spații urbane ieșite de pe harta comunității. Pe lângă proiecții făcute într-o manieră convențională, se vor organiza un număr de evenimente și proiecții în spații alternative. 

Selecția oficială va fi anunțată la începutul lunii iunie. Datele exacte de desfășurare și locul proiecțiilor vor fi anunțate ulterior.

De asemenea, organizatorii doresc ca Festivalul să fie un prilej de redescoperire și reintegrare a mai multor spații urbane ieșite de pe harta comunității. Pentru aceasta, pe lângă proiecțiile făcute într-o manieră tradițională, se vor organiza un număr de proiecții în spații neobișnuite, mini-evenimente speciale, destinate publicului tânăr, în încercarea de a crea un spirit viitor al festivalului, și în același timp de a-l reconecta cu spiritul trecut al comunității câmpulungene. Echipa dorește ca aceste spații, folosite ca locuri de proiecție alternativă, să încurajeze interacțiunea și să stimuleze conversațiile.

Evenimentul beneficiază de susținerea Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: 

www.campulungfilmfest.com
facebook.com/campulungfilmfest
instagram.com/campulungfilmfest

#campulungfilmfest