Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc

Filmul în aer liber

"PLANETA PETRILA" - FILMUL DE ÎNCHIDERE
PE PÂRTIA DE SKI ISTRATI 

 
 

Anul trecut, la proiecția de închidere a primei ediții desfășurată în aer liber pe pârtia orașului de la Istrati, la poalele pădurii Runc, peste 500 de spectatori s-au bucurat de o seară de vară caldă și înstelată și de filmul "Orizont" în regia lui Marian Crișan.

Anul acesta, suntem bucuroși să vă prezentăm un nou film românesc care-a luat prin surprindere suflarea cinefilă din România: documentarul "Planeta Petrila" în regia lui Andrei Dăscălescu.

Acțiunea filmului se petrece în Petrila, un oraş minier din Transilvania, unde un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale.

- PROIECȚIE CU ACCES GRATUIT -