Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc

Cineconcert la Biserica Catolica

cineconcert la biserica catolică

 
Un eveniment oferit cu sprijinul BCR.

Un eveniment oferit cu sprijinul BCR.

Doamnelor și domnilor, anunțăm cu mândrie un eveniment în premieră la Câmpulung Moldovenesc: un cine-concert unic.


Biserica catolică “Înălțarea Domnului”, un edificiu cu o aură istorică și culturală deosebită va găzdui în acest an, pe 24 august, ora 19, un duet între muzică și film pe care nu vreți să îl ratați. 

Organistul Alexandru Catău va sosi din Franța pentru a acompania două filme mute de referință ale patrimoniului mondial: “Voiajul către lună” (Franța, 1902) și lungmetrajul “The General” (SUA, 1926).

Pe data de 10 august sistemul de rezervări intră în funcțiune, iar rezervările pot fi ridicate de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Câmpulung Moldovenesc.

Acest cine-concert este un eveniment care nu s-ar fi putut întâmpla fără sprijinul acordat de preotul paroh Petru Bișog, căruia îi mulțumim pe această cale. 

Cine-concertul este un eveniment oferit cu sprijinul BCR.

PROIECȚIE CU ACCES GRATUIT
NUMAI ÎN BAZA UNEI REZERVĂRI

Alexandru Catău este originar din Bacău, dar în prezent este student în cadrul Conservatorului de Muzică din Versailles. Are la activ peste 15 ani de studii muzicale, fiind specializat pe orgă și pian. Prima orgă a primit-o la cinci ani și de atunci nu s-a mai despărțit de acest instrument. A susținut recitaluri în Franța, Elveția, Italia, Serbia și România și este organist titular la biserica „Coeur Eucharistique de Jesus” din Paris. El va sosi la Câmpulung Moldovenesc pentru a acompania filmul The General.

The General, una dintre cele mai mari comedii ale cinematografiei mondiale urmărește povestea lui Johnny, mecanicul “Generalului”, îndrăgostit atât de locomotiva lui, cat si de frumoasa Annabelle Lee. Când Johnny nu este luat pe front la izbucnirea Razboiului Civil, fiind socotit mai util ca mecanic decat ca soldat,  Annabelle crede ca el nu pleaca la lupta din cauza lasitatii. Se va convinge insa de contrariul cand spionii unionisti o captureaza pe ea, impreuna cu locomotiva, iar Johnny nu pregeta sa-si salveze ambele iubiri. (sursa: Cinemagia)

"Voiajul către lună" te poartă cu gândul doar la originile celei de-a 7-a arte, cinematografia. Cu o durată de 14 minute, această producţi franceză a fost la acea vreme, în 1902, o adevărată revoluţie. Se regăsesc în această peliculă câteva dintre cele mai curajoase tehnici cinematografice, care ulterior vor devni atât de comune. Acest film este considerat ca fiin primul film SF al tuturor timpurilor. Inspirat după romanul lui Jules Verne, De la Pământ la Lună, filmul prezintă povestea unei expediţii pe Lună, organizată de profesorul Barbenfouillis, interpretat de marele Georges Méliès. Aici vor întâlni ostilii locuitori ai acestui astru iar totul se va transforma într-o luptă pentru întoarcerea pe Pământ. (sursa Cinemarx)