Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc

Atracții in zona

Atracții în zonă

 

Numit simplu Câmpulung până înainte de instaurarea dictaturii comuniste, orașul a fost reședința județului cu același nume. Astăzi Câmpulungul Moldovenesc e un municipiu de aproape 20 de mii de locuitori. Ne fălim că suntem bucovineni, că trăim în cel mai împădurit județ al țării și că ne aflăm la poalele legendarului munte Rarău. 

 

Fie că e vorba de povestea poporului nostru inscripţionată pe linguri (nu câteva, ci vreo 5300), că vrei să te aventurezi într- o drumeţie pe Pietrele Doamnei de pe Rarău, sau că vrei să admiri faimoşii noştri cai huţuli, zona noastră îţi oferă atâtea experienţe că  abia o să ai timp să te opreşti puţin să respiri şi să mănânci un peşte la una din pitoreştile noastre păstrăvării.

10985601_506280666179590_3994287562854505813_n.jpg

Aici vă puteţi bucura de un răsărit la 1634 de metri înălţime, în locul în care se spune că Doamna Elena, soţia lui Petru Rareş, se urca pe stânci pentru a afla dacă domnitorul se îndreaptă spre locul în care ea împreună cu fiul ei erau ascunşi . Rezervaţia se întinde pe o suprafață de 933 ha in Muntii Rarău, si găzduieşte Peştera Liliecilor și Piatra Șoimului, o formațiune care creează un perete vertical înalt de 100 m din vârful căruia puteți admira o priveliște excepțională spre masivul Giumalău. (Foto: Ovidiu Ștefeligă)


Unicul de acest gen în România şi printre puţinele din Europa, muzeul adăposteşte 15 mii de piese care reflectă măiestria meşterilor noştri în a depăna (cu dalta), povestea noastră, de la început. Colecţia conţine piese de o diversitate remarcabilă, de la instrumente la cele mai bogate ornamente.  Adresă: Calea Transilvaniei nr. 1 (Foto: Muzeul "Arta Lemnului")


Denumită și „Capela Sixtină a Europei de Est” pentru fresca „Judecăţii de Apoi” pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”,  Mănăstirea Voroneț este un monument UNESCO. A fost construită acum aproximativ 500 de ani iar pictura din interiorul ei datează de pe vremea lui Ştefan cel Mare, din 1496. Aici şi-a petrecut ultimii 26 de ani din viaţă Daniil Sihastrul, despre care am auzit încă de pe băncile şcolii. De asemenea toţi pigmenţii folosiţi sunt din substanţe minerale, naturale sau de sinteză şi au supravieţuit în mod uimitor celor mai aspre condiţii climatice. 


Aici vă aşteaptă  5300 de linguri, cea mai mare rezervaţie din ţară. Colecţia reprezintă rodul pasiunii regretatului profesor de istorie din Câmpulung Moldovenesc, Ion Ţugui. De la lemn de plop sau tei până la lemn de smochin, lamâi sau ginko biloba, profesorul nostru a colecţionat linguri din toată lumea. Dacă vă întrebaţi cum arată diversitatea uimitoare a culturilor lumii concentrată într-un „congres” al lingurilor de pretutindeni, acum aveţi şansa. Muzeul cuprinde şi o colecţie de ştergare (peste 500 exemplare), cusături, ceramică şi numismatică. În colecţia de linguri "sunt ascunse în detalii sute de generaţii anonime de Brâncuşi." 


O plimbare cu Mocăniţa este o  experienţă  idilică. Peisajele mirifice bucovinene capătă un alt farmec pe fundalul “gâfâitului” romanţios al Mocăniţei.  Dacă vreţi să aflaţi mai multe, Mocăniţa îşi spune singură povestea în fiecare an încântându-i pe turişti pe timpul verii cu ritmurile ei arhaice şi stângace printre zonele pitoreşti ale Bucovinei. Program: Sâmbăta şi duminica, cu plecare din Moldoviţa la ora 11 şi 15.


Un  fel de muzeu al ţăranului din Bucovina, cuprinzând peste 7000 de exponate, colecţia este adăpostită într-o casă din lemn cioplit de la începutul secolului XIX.  Obiectele sunt dispuse în zece săli și opt spaţii libere, reflectând viaţa câmpulungenilor în întreaga ei bogăţie şi diversitate ocupaţională, de la „piesele de uz casnic găzduite în spaţiul destinat bucătăriei, o colecţie importantă de icoane vechi (secolul al XIX-lea – începutul secolului XX), cărţi rare, obiecte de cult, fotografii de familie aflate în rame sculptate sau încrustate, imagini ale oraşului din 1780, documente şi hărți vechi, tablouri şi litografii de epocă cu domnitori sau mari personalități care au vizitat oraşul, o stampă ţesută şi lucrată manual la Viena în 1814, peste 60 de costume populare femeieşti şi bărbăteşti, cele mai multe cu o vechime de peste o sută de ani, ţesături vechi, opinci şi cizme, lăzi de zestre cu pictura naivă din 1880 şi 1900, diferite podoabe, tehnică populară, costume pentru Anul Nou, instrumente populare şi obiecte legate de păstorit”.

Meseriile practicate de locuitorii acestei zone: dulgherie, dogărie, rotărie, tâmplărie, strungărie şi olărit, sunt reprezentate într-un atelier cu peste 500 de unelte şi dispozitive specifice fiecăreia.” Adresa: Strada Vornic Grigore Sabie, nr. 19


Situată în Obcinele Bucovinei la o altitudine cuprinsă între 1200-1590 metri şi la o distanţă de 45 kilometri de Câmpulung Moldovenesc, herghelia a aparţinut Imperiului Austro-Ungar până în 1914. Adăposteşte faimoasa rasă de cai huţuli, dar şi alte rase de o rară frumuseţe. Vă va oferi o experienţă intensă şi memorabilă. (Foto: Costas Dumitrescu)


Salina Cacica este plină de surprize săpate în adâncuri, s-a descoperit că aici au existat unele din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată în saramură (prin fierbere şi evaporare) din Europa, datate tocmai în neoliticul timpuriu. Intrarea în salină se face pe nişte trepte de lemn vechi de 200 de ani, ca apoi să fiţi încântaţi de o sală de bal, un teren de fotbal la 37 de metri adâncime, precum şi o bisericuţă dăltuită şi un lac de cristal.  Temperatura este de aproximativ 10 grade, ceea ce adaugă la farmecul  unei plimbări  în adâncuri. Localizare: 17 km N de Gura Humorului, pe DN 12E


Moara Dracului e o rezervatie morfologică-geologică, aici veți întâlni rarităţi din lumea plantelor şi a animalelor (floarea de colţ, râsul, jderul). Fiind creaţia râului care le străbate, cheile se află la poalele Rarăului, într-o vale în care se spune că s-a stabilit prima vatră a câmpulungenilor. Pe masură ce vă veţi apropia de chei, veţi auzi apa căzând în cascade, într-o luptă neostoită cu stânca. Un monument al naturii, cheile nu sunt de ratat pentru iubăreţii de natură care vin pentru prima oară în Câmpulung Moldovenesc.