Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc

Anima - Filme de animație Made in Europe

Cincisprezece filme scurte de animație din cincisprezece țări ale Uniunii Europene. Diversitate creativă, viziuni ale noii Europe.


01. DECORADO - r. Alberto Vázquez
11' / 2016 / Spania

O poveste tulburătoare, existenţialistă, sumbră, despre păcatele societăţii si ale relaţiilor umane prezentată sub forma unei fabule.


02. ANALYSIS PARALYSIS - r. Anete Melece
9' / 2016 / Elveția

Anton e frământat de gânduri. Grădinăreasa fierbe de furie : cine i-a stricat straturile cu flori ? Anton caută pe cineva în parc cu care să joace şah. Caută pe cineva care joacă şah mai bine decât câinele lui. Grădinareasa îl caută pe misteriosul vandal care şi-a pierdut o cizmă galbenă. Dar dacă amândoi caută acelaşi lucru?


03. COSMIC JACUZZI - r. Anikó Takács
9' / 2016 / Ungaria

Fimul explorează  mitului modern al extratereştrilor în timpul unei călătorii în spaţiu pe care doi camionagii o fac plecând de pe o stradă abandonată.


04. HAPPY END - r. Jan Saska
5'40 / 2015 / Cehia

O comedie neagră despre moarte cu final fericit. O înlănţuire splendidă de întâmplări neaşteptate. Vânători, un tractorist, un disco boy şi un cadavru.


05. MOȘ ENE - r. Soetkin Verstegen
8'10 / 2016 / Belgia

Un documentar minunat despre pericolele cinematografiei timpurii. Atmosfera vechilor cinematografe este readusă la viaţă printr-un amestec de tehnici handmade. În spatele poveştii este domnul Sand, un personaj misterios. Real sau imaginar?


06. FLOATS - r. Mor Israeli/Idan Barzilay
8' / 2013 / Israel

Filmul descrie o stare în care întreaga existenţă devine o lungă așteptare. O privire cinică asupra figurilor care se mişcă repetitiv asemeni unui pendul care arată trecerea timpului. Deşi în mişcare tot timpul, personajele nu înaintează. Acţiunea nu are sens şi devine inutilă. Atât spectatorul cât şi personajele intră într-o stare meditativă în care singurul lucru care se întâmplă este aşteptarea.


07. PATRULA DE NOAPTE - r. Špela Čadež
8'50 / 2016 / Slovenia

Un viezure zace nemişcat pe un drum de acces. O patrulă de poliţie descopră corpul noaptea. Foarte repede îşi dau seama că viezurele nu e mort, ci e mort de beat. Când poliţia încearcă să mişte animalul de pe stradă lucrurile iau o întorsătură ciudată.


08. VIAȚA CU HERMAN H. ROTTr. Chintis Lundgren
11' / 2016 / Estonia

Herman e un şobolan căruia îi place să tragă la măsea, să asculte muzică grind tare şi să mănânce brânză. Nu se prea omoară cu curăţenia, dezordinea din casă făcându-l să se simtă în largul lui. Într-o zi, o pisicuţă foarte ordonată, cu o slăbiciune pentru tipii macho, decide să se mute cu el, aducând cu ea un aspirator, un pian, şi ce e mai rău - o colecţie de discuri cu muzică clasică.

Life_with_Herman_H_Rott-001.jpg

09. JOCUL LUPILORr. Jelena Oroz
4'40 / 2015 / Croația

O lupoaică mică trebuie să ramână acasă singură câtă vreme fraţii ei merg la vânătoare. Plictisindu-se, îsi desenează pe faţa o barbă şi îşi imaginează că are un nas moale de cerb. Cânde restul haitei se întoarce acasă fără prea multă hrană, o ia razna din cauza foamei închipuindu-şi tot felul de lucruri. 

28200_2.jpg

10. TABOOKr. Dario Van Vree
2'40 / 2015 / Olanda

Răsfoind cărtile din librărie tânăra Gwen de 19 ani este captivată în mod surprinzător de un volum despre sex, atrăgând privirile dezaprobatoare ale celorlaţi clienţi. Îşi va asculta Gwen dorinţele arzătoare sau va lăsa ruşinea să o oprească?


11. ULTIMA OPRIRE E PE LUNĂ r. Birbiliūtė Sodeikaitė
8'40 / 2017 / Lituania

Povestea unei fete care încearcă să facă faţă bolii în imaginaţia ei. Imaginându-şi boala ca fiind un leu şi ea un unicorn, traversează diferite etape de acceptare ale bolii.


12. CĂDEREA - r. Oliver Magee
3'20 / 2016  / Marea Britanie

Un bărbat care e în cădere îşi acceptă soartaînvăţând să se elibereze de emoţii, senzaţii şi de corpul fizic. Impactul asupra oraşului şi oamenilor de dedesubt de-abia dacă este perceput.